In interactie met
Login:
email:
password:
Wachtwoord vergeten?
English Nederlands
BIOKAP
 
EKO Demeter EU Organic

IFOAM EU Sector Group Organic Processing (SGOP) intl. handelsvereniging

BioNederland is zeer actief in de internationale lobby, omdat de besluitvorming over de wetgeving steeds meer in Brussel genomen wordt. BioNederland is aangesloten bij IFOAM EU, het internationale samenwerkingsverband van de biologische sector, waarin alle EU-landen vertegenwoordigd zijn.

BioNederland is, via Bionext, vertegenwoordigd in het dagelijks bestuur en het algemeen bestuur van IFOAM EU. BioNederland is vertegenwoordigd in de SGOP, het samenwerkingsverband van de biologische handel en verwerking. Ondermeer Duitsland (Aoel, BNN), Frankrijk (Synabio), België (Bioforum), Verenigd Koninkrijk (Soil Assosation), Italie (Federbio), Spanje en Finland (Finland Organic) maken onderdeel uit van IFOAM EU SGOP, dat meer dan 500 biologische handels- en verwerkingsbedrijven in de EU vertegenwoordigd.

Hoofdonderwerpen voor de SGOP vormen de wetgeving (ondermeer import, Bijlage VIII, implementatie van de nieuwe wetgeving, etikettering en EU-logo), de Code of Good Organic Practice en marktontwikkelingen.

Actuele informatie over voorstellen van de IFOAM EU SGOP en IFOAM EU documenten is alleen voor leden, via inlog, toegankelijk.


Laatste nieuws
Home  -  Secretariaat  -  Contact  -  Links